Alergeny

Naše dezerty obsahují různorodé ingredience, na které někteří z vás mohou být senzitivní. Ti z vás, které trápí různé alergie, zpozorněte a prosím, čtěte pečlivě popisky u našich dezertů, zákusků, dortů, pečiva a ostatních výrobků. Uvádíme v nich složení a konkrétní alergeny podle číselného řazení stanovených zákonem.

Seznamte se s číselným řazením alergeních prvků do tříd:

1. Lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy

2. Korýši - Můžete být v klidu. Dezerty z korýšů zatím nechystáme! :)

3. Vejce

4. Ryby - S rybami v Dolce nepracujeme. Na ryby si dejte pozor v našich restauracích Divinis, Next Door a Café Imperial, kde je těžké jim odolat.

5. Arašídy - podzemnice olejná

6. Sója - sójové boby

7. Mléko

8. Skořápkové plody - mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy

9. Celer - U nás v Dolce celerové zákusky dělat nechceme. Nic proti, ale zkrátka nechceme experimentovat. Zůstaneme u toho, co je pro dezerty dobré a vhodné. 

10. Hořčice - Ani v Dijonu zatím nepřišli na to, jak dostat hořčici do dezertu. My se o to snažit nebudeme, když víme, že to nefunguje!

11. Sezam - sezamová semena

12. Oxid siřičitý a siřičitany - E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228

13. Vlčí bob - lupina

14. Měkkýši - Naše dezerty jsou všechny měkké a vláčné, ale s měkkýši nemají nic společného.

 

Staňte se našimi followers!

Sledujte náš na Instagramu. K odběru kanálu se můžete přihlásit zde. Jedině tak zjistíte novink...